Hakuilmoitukset

Alla on residenssien hakuilmoituksia.

Tohmajärven taiteilijaresidenssi

Julkaistu: 04.10.2023 — Voimassa: 01.11.2023

HAKU TOHMAJÄRVEN TAITEILIJARESIDENSSIIN KESÄLLE 2024
ON AVOINNA 31.10. ASTI!

Tohmajärven kulttuuritoimi hakee taiteilijoita työskentelemään kunnan taiteilijaresidenssiin kesäkaudelle 2024. Tarvitsetko esimerkiksi rauhallista harjoittelu- ja sävellystilaa, kylpyä suomen kielen kehdossa Maiju Lassilan jalanjäljillä tai työtiloja teostesi valmistamiseen? Voit hakea työskentelyaikaa kesäkuulle (1.-30.6.) ja heinäkuulle 2024 (1.-31.7.). Voit myös hakea koko kesäkaudelle 1.6.-31.7.2024. Residenssissä työskentelee kaksi eri alojen taiteilijaa yhtä aikaa.

Hakuohjeet
Lähetä hakemuksesi yhtenä PDF-tiedostona 31.10.2023 mennessä sähköpostilla osoitteeseen tohmajarvenresidenssi@gmail.com. Sisällytä PDF-hakemukseesi cv, teoskuvia tai työnäytteitä sekä työsuunnitelmasi residenssiajalle. Älä laita hakemustekstiä sähköpostin viestiosioon. Lisää mukaan myös ajantasaiset yhteystietosi (sähköposti, puhelinnumero ja osoite).

Mikäli haet taiteilijaryhmänä / pariskuntana / työparina, mainitse hakemuksessasi, haetteko kahta vai yhtä paikkaa. Mainitse myös, toivotteko käyttöönne koko rakennusta vai onko mahdollista ottaa vastaan yksi residenssipaikka, jolloin käytössänne on yksi asuinhuone ja työtila.

Hakuperustelut ja päätökset
Residenssiin valitaan työskentelemään kaksi eri alojen taiteilijaa / taiteilijaryhmää yhtä aikaa. Yhteensä talossa työskentelee kesän aikana neljä taiteilijaa. Kesän 2024 valinnoista ilmoitetaan joulukuussa 2023.

Katso tiedot Katso kartalla

FAIRE ilmoittaa

Julkaistu: 01.09.2022 — Voimassa: —

Suomen Kulttuurirahaston liikkuvuusapurahat

SKR:n liikuvuusapurahan tavoitteena on mahdollistaa taiteilijoille ja taidekriitikoille ulkomaisen oleskelujakson avulla uusia välineitä ja verkostoja taiteellisen työskentelynsä tueksi.

Apurahalla rahoitettavia kuluja voivat olla esimerkiksi residenssityöskentelyyn, festivaaliosallistumisiin, näyttelyprojekteihin ja kansainvälisiin yhteishankkeisiin liittyvät matkat. Liikkuvuusapurahahaussa ei voi hakea työskentelyapurahaa.

Hakuaika on kahdesti vuodessa, maaliskuussa ja elokuussa.

Lisätietoa

FAIRE ilmoittaa

Julkaistu: 01.09.2022 — Voimassa: —

Taiteen edistämiskeskuksen kohdeapurahat

Apuraha on tarkoitettu ammattitaiteilijoiden yksittäisiin vuosien 2023–24 aikana toteutettaviin projekteihin. Taiteilija tai taiteen asiantuntija voi saada kohdeapurahan myös kansainväliseen liikkuvuuteen ja yhteistyöhön.

Apurahan voi saada muun muassa

  • materiaalikustannuksiin
  • tuotantokustannuksiin
  • työskentelyyn
  • matkakuluihin

Kansainväliseen liikkuvuuteen voi hakea Taikesta apurahaa kaksi kertaa vuodessa, syksyn kohdeapurahahaussa ja keväällä alueiden apurahahaussa.

Lisätietoa

FAIRE ilmoittaa

Julkaistu: 01.09.2022 — Voimassa: —

Pohjoismaisen kulttuuripisteen liikkuvuusohjelman apurahat

Pohjoismaisella kulttuuripisteellä on kulttuurialan liikkuvuusohjelma, joka vahvistaa kulttuuri- ja taidealan yhteistyötä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Ohjelma keskittyy lisäämään osaamisvaihtoa, yhteyksiä, läsnäoloa ja kiinnostusta Pohjoismaiden ja Baltian taiteeseen ja kulttuuriin.

Pohjoismaiden ja Baltian maiden liikkuvuusohjelma koostuu kolmesta eri tukimuodosta: liikkuvuustuesta, verkostotuesta ja residenssikeskusten tuesta.

Lisätietoa

Greta ja William Lehtisen Säätiön taiteilijaresidenssi

Julkaistu: 07.04.2021 — Voimassa: —

Greta ja William Lehtisen Säätiön uusi taiteilijaresidenssi avautui heinäkuussa 2020.

Jatkuvahaku on käynnissä 2021–2022 residenssijaksoihin. Lisätiedot: https://gretajawilliamlehtinen.fi/taiteilijaresidenssi/

Katso tiedot Katso kartalla