Hakuilmoitukset

Alla on residenssien hakuilmoituksia.

FAIRE ilmoittaa

Julkaistu: 01.09.2022 — Voimassa: —

Suomen Kulttuurirahaston liikkuvuusapurahat

SKR:n liikuvuusapurahan tavoitteena on mahdollistaa taiteilijoille ja taidekriitikoille ulkomaisen oleskelujakson avulla uusia välineitä ja verkostoja taiteellisen työskentelynsä tueksi.

Apurahalla rahoitettavia kuluja voivat olla esimerkiksi residenssityöskentelyyn, festivaaliosallistumisiin, näyttelyprojekteihin ja kansainvälisiin yhteishankkeisiin liittyvät matkat. Liikkuvuusapurahahaussa ei voi hakea työskentelyapurahaa.

Hakuaika on kahdesti vuodessa, maaliskuussa ja elokuussa.

Lisätietoa

FAIRE ilmoittaa

Julkaistu: 01.09.2022 — Voimassa: —

Taiteen edistämiskeskuksen kohdeapurahat

Apuraha on tarkoitettu ammattitaiteilijoiden yksittäisiin vuosien 2023–24 aikana toteutettaviin projekteihin. Taiteilija tai taiteen asiantuntija voi saada kohdeapurahan myös kansainväliseen liikkuvuuteen ja yhteistyöhön.

Apurahan voi saada muun muassa

  • materiaalikustannuksiin
  • tuotantokustannuksiin
  • työskentelyyn
  • matkakuluihin

Kansainväliseen liikkuvuuteen voi hakea Taikesta apurahaa kaksi kertaa vuodessa, syksyn kohdeapurahahaussa ja keväällä alueiden apurahahaussa.

Lisätietoa

FAIRE ilmoittaa

Julkaistu: 01.09.2022 — Voimassa: —

Pohjoismaisen kulttuuripisteen liikkuvuusohjelman apurahat

Pohjoismaisella kulttuuripisteellä on kulttuurialan liikkuvuusohjelma, joka vahvistaa kulttuuri- ja taidealan yhteistyötä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Ohjelma keskittyy lisäämään osaamisvaihtoa, yhteyksiä, läsnäoloa ja kiinnostusta Pohjoismaiden ja Baltian taiteeseen ja kulttuuriin.

Pohjoismaiden ja Baltian maiden liikkuvuusohjelma koostuu kolmesta eri tukimuodosta: liikkuvuustuesta, verkostotuesta ja residenssikeskusten tuesta.

Lisätietoa

Greta ja William Lehtisen Säätiön taiteilijaresidenssi

Julkaistu: 07.04.2021 — Voimassa: —

Greta ja William Lehtisen Säätiön uusi taiteilijaresidenssi avautui heinäkuussa 2020.

Jatkuvahaku on käynnissä 2021–2022 residenssijaksoihin. Lisätiedot: https://gretajawilliamlehtinen.fi/taiteilijaresidenssi/

Katso tiedot Katso kartalla