Haettavana | Upcoming calls

Circolo Scandinavo (IT)

Artist in Residency Program
October 2021 – September 2022

Artists from all Nordic countries and all art disciplines may apply.  The application period is from 1st of February to 1st of April.

https://www.circoloscandinavo.it/residency-program/


Serlachius residenssi / Serlachius residency (FI)


Suomen kulttuurirahaston liikkuvuusapurahat

Hakuaika: 10.3.–31.3.2021

Liikkuvuusapurahan tavoitteena on mahdollistaa taiteilijoille ja taidekriitikoille ulkomaisen oleskelujakson avulla uusia välineitä ja verkostoja taiteellisen työskentelynsä tueksi. Apurahalla rahoitettavia kuluja voivat olla esimerkiksi residenssityöskentelyyn liittyvät matkat. Liikkuvuusapurahahaussa ei voi hakea työskentelyapurahaa, vaan työskentelyn rahoitus tulee toteutua muista lähteistä. Liikkuvuusapurahojen haku on kaksi kertaa vuodessa, maalis- ja elokuussa.

https://skr.fi/apurahat/maaliskuun-haku/liikkuvuusapuraha-maaliskuun-haku


Saaren kartanon residenssit vuodelle 2022 (FI)

Hakuaika Koneen Säätiön Saaren kartanon kansainväliseen taiteilijaresidenssiin Mynämäellä alkaa 1.3. ja päättyy 31.3.

Residenssipaikkaa voivat hakea yksittäiset eri alojen suomalaiset ja ulkomaiset ammattitaiteilijat, kirjailijat, kääntäjät, kuraattorit, kriitikot ja taiteilijaryhmät ennalta esitetyn työsuunnitelman toteuttamiseen Saaren kartanossa. Kahden kuukauden mittaiseen yksilöresidenssiin sisältyy asunto, työhuone ja kuukausiapuraha.  Residenssi tarjoaa ainutlaatuisen paikan taiteelliseen työskentelyyn syventymiseen ja vuorovaikutukseen eri alojen taiteilijoiden kanssa.

Lue lisää >>


Tuulensuun ateljeetalo (FI)

Ensi kesän hakuaika Tuulensuun ateljeetaloon päättyy keskiviikkona 31.3.2021.
Tarkemmat tiedot löydät Ateljeetalon verkkosivuilta valikosta Ateljeetalo -> Hakeminen -> Vuokraviikot


Greta ja William Lehtisen säätiön taiteilijaresidenssi (FI)

Greta ja William Lehtisen Säätiön taiteilijaresidenssi tarjoaa majoitusta muotoilijoille, kuvataiteilijoille, arkkitehdeille sekä säveltaiteilijoille. Residenssiin voivat hakea sekä suomalaiset että ulkomaalaiset taiteilijat, ja siellä voi asua kerrallaan kolme asukasta. Tilavassa huoneistossa on mahdollista pitää turvaetäisyyttä toisiin asukkaisiin.

Residenssi on avoinna vuoden ympäri, ja yksittäiset residenssijaksot kestävät kolmesta yhdeksään kuukautta. Muun mittaisia residenssijaksoja harkitaan tapauskohtaisesti. Residenssistä maksetaan vuokraa.

Hakijoilta edellytetään taiteiden kandidaatin tutkintoa tai vastaavan tasoista koulutusta muotoilun, kuvataiteiden, musiikin tai arkkitehtuurin alalta.

Jatkuva haku on käynnissä 2021–2022 residenssijaksoihin. Lisätiedot: https://gretajawilliamlehtinen.fi/taiteilijaresidenssi/

Vielä on tilaa loppuvuodelle 2021.

//

Greta ja William Lehtinen Foundation – Artists Residence in Helsinki

is currently accepting applications for 2021–2022.

The residence provides a unique living opportunity in the center of Helsinki. It is located in a historic 1906 Jugend ( Northern Art Nouveau) building where many famous artists had their ateliers. The building is located on Luotsikatu in the Katajanokka area, walking distance to the main market square and downtown. It is also easily accessible by transit.

The residence is 138 m3, has three private bedrooms, a large common area kitchen, dining and living room. It has been fully renovated and furnished.

The residency period varies from three to nine months. Long term residencies offer opportunities for deeper cultural exchanges and provide a creative atmosphere for one’s own artistic concentration.

To qualify for residency, applicants must have a Bachelors degree or Diploma from an accredited art school in the fields of Design, Visual Arts, Music and Architecture.

There is a monthly fee for the accommodations. Residents are responsible for their own travel arrangements as well as their living costs during their stay.

Application form and more information: https://gretajawilliamlehtinen.fi/en/artists-residence/


Liikkuvuusapurahat, Taike

Vuoden 2021 ensimmäisessä haussa voi hakea apurahaa 12.1.2021 alkaen toteutuviin matkoihin. Matka voi toteutua vuoden 2021 aikana. Hakuaika päättyy  15.03.2021.
Lisätietoja: https://www.taike.fi/  , asiakaspalvelu@taike.fi tai p. 0295 330 700.

//

Grants for mobility

Application period: 12.01.2021 – 15.03.2021
Read more: Grants for artists | www.taike.fi


i-Portunus -liikkuvuustukihaut musiikille, kirjallisuudelle ja arkkitehtuurille

Käynnissä on nyt kolme hakukierrosta, joissa liikkuvuustukea voivat hakea

  • kirjallisuuden kääntäjät koulutustaustasta riippumatta
  • säveltäjät, muusikot ja laulajat, erityisesti klassisen musiikin, jazzin ja kansanmusiikin puolelta
  • arkkitehdit tai arkkitehtuurin parissa työskentelevät kulttuurialan ammattilaiset.

Musiikin ja kirjallisuuden haut päättyvät 28.2., arkkitehtuurin haku 14.3. Matkustusaika on kesäkuu-marraskuu 2021. Tilanteesta riippuen on mahdollista toteuttaa myös osin tai kokonaan virtuaalisia liikkuvuuksia

>> Tutustu hakukierroksiin

(Ennakkotiedon mukaan 15. helmikuuta käynnistyvät i-Portunuksen viimeiset hakukierrokset kulttuuriperinnön ammattilaisille, toinen säveltäjille, muusikoille ja laulajille suunnattu haku.)


Särön Oder-residenssi (FI)

Särön Oder-residenssi tarjoaa työrauhaa ja inspiraatiota kirjoittamiseen ja muuhun taiteelliseen tai tieteelliseen työskentelyyn. Kuvataiteilijoille on tarjolla edullista työtilaa samasta korttelista. — Oder-residenssi sijaitsee Frankfurt an der Oderissa itäisessä Saksassa Puolan rajalla.

Vuoden 2021 vapaat jaksot ja lisätiedot löytyvät sivuilta https://www.sarolehti.net/o/tiedotteet.php
Jatkuva haku.

Jos olet kiinnostunut työskentelystä residenssissä ja sinulla on kysymyksiä esim. matkustusmääräyksistä, ota yhteyttä residenssikoordinaattoriin: saro.residenssi@gmail.com tai 041 535 6065.


KulttuuriKauppila (FI)

Haku residenssijaksoille 2021 on avoinna! Lue lisää: http://www.kulttuurikauppila.fi/…/haku-avoinna…/
//
Call for Residency Programmes 2021 is now open! Learn more: http://www.kulttuurikauppila.fi/…/open-call-for…/

Villa Sarkia (FI)

Villa Sarkia on Sysmän keskustassa sijaitseva kansainvälinen residenssi kirjailijoille, käsikirjoittajille, kääntäjille ja työryhmille. Residenssiin on vapautunut paikkoja pikaisella varoitusajalla helmi-maaliskuulle 2021. Vapautuneet paikat myönnetään soveltuville hakijoille ilmoittautumisjärjestyksessä.

Residenssissä on kolme yksittäistä kirjailijahuonetta sekä yleiset, yhteiset tilat. Talo on tilava, joten turvavälien pitäminen onnistuu hyvin. Residenssissä asuminen on maksutonta. NVL ei vastaa asukkaiden matkakuluista tai muista kuluista.

Peruutuspaikkoja voi tiedustella osoitteesta laura.serkosalo@nuorenvoimanliitto.fi.


Taiteilija-/tutkijahaku Taiteilijatalo Hupeliin (FI)

Haku kohdistuu huhtikuulle 2021 (6.-30.4.2021). Alustavia varauksia taiteilijataloon voi tehdä myös loka-marraskuulle 2021.

Pielisen rannalla sijaitsevan taiteilijatalo Hupelin tilat muodostuvat kolmesta asunnosta (2 vuodepaikkaa kussakin), kolmesta työtilasta sekä yhteistiloista kuten tupa ja erillinen rantasauna.

Taiteilijatalossa voi työskennellä yhtä aikaa kolme henkilöä. Taiteilijoille on talossa varattu kaksi työtilaa, joista yksi on ateljeehuone ja toinen tarvittaessa tutkijan huone. Kirjallisiin toimintoihin on varattu kirjailijan kammari. Tilavuokra on 20€/vrk, lisähenkilöstä lisämaksu. Vähimmäistyöskentelyaika on 5 vrk.

Lisätietoja: Kulttuuriseura Pielisen Lumo ry, Reino Kuivalainen, sihteeri-tiedottaja
tel. +358 400170255, email. pielisenlumo@vuonis.net
www.pielisenlumo.fi


Vanhan Paukun taiteilijaresidenssi (FI)

Vanhan Paukun taiteilijaresidenssi hakee Suomessa asuvia taiteilijoita Lapuan taiteilijaresidenssiin tammi- ja toukokuun 2021 väliselle ajalle alennetuin hinnoin.
Taiteilijan käyttöön tarjotaan oma asunto, työpiste ja työvälineitä pimiöstä suurkuvatulostimeen.
Tarkemmat tiedot sivuilta https://vanhapaukku.fi/palvelut/artistresidency/


Marbellan ateljeetalo, vapaat jaksot (ES)

Ateljeesäätiö vuokraa Suomen Taiteilijaseuran omistamaa Marbellan ateljeetaloa suomalaisille tai Suomessa asuville kuvataiteilijoille.
Vuonna 2021 vapaita paikkoja on helmi-maaliskuussa.
Lue lisää ateljeetalosta ja hakemisesta sivuilta https://www.ateljeesaatio.fi/category/haettavana/


Pohjoismaisen kulttuuripiste:

Liikkuvuustuki

Liikkuvuustuki on osa Pohjoismaiden ja Baltian maiden kulttuurialan liikkuvuusohjelmaa. Kyse on matka- ja oleskelutuesta matkoilla Pohjois- ja Baltian maissa. Matkan tavoitteena voi esimerkiksi olla yhteistyö toisen maan kollegoiden kanssa, vierailunäytös, näyttely, osallistuminen konferenssiin, kokoukseen tai työpajaan tai tutkimustyö.

Liikkuvuustukea myönnetään matkoihin Pohjoismaiden ja/tai Baltian maiden ja alueiden välillä. Tukea voivat hakea kaikkien kulttuuri- ja taidealojen ammattitaiteilijat ja kulttuurityöntekijät (kuten kuraattorit, tuottajat, kaunokirjallisuuden kääntäjät, kulttuuritoimittajat tai tutkijat); yksityishenkilöt ja enintään kuuden henkilön ryhmät. Liikkuvuustuen ehtona on asuminen Pohjolassa (Ahvenanmaa, Färsaaret, Grönlanti, Islanti, Norja, Ruotsi, Suomi tai Tanska) tai Baltiassa (Latvia, Liettua tai Viro), mutta jonkin mainitun maan kansalaisuutta ei vaadita. Liikkuvuustukea myönnetään enintään kymmenen päivän matkaan ja oleskeluun. Tuki koostuu kiinteästä päivärahasta ja kiinteistä keskimääräisistä matkakustannuksista oleskelun pituuden ja matkakohteen mukaan.

Haku­ajat:
11.01.2021 – 08.02.2021 15:59
01.03.2021 – 31.03.2021 15:59
01.09.2021 – 30.09.2021 15:59

Lue lisää https://www.nordiskkulturkontakt.org/fi/grants/liikkuvuustuki

Residenssikeskusten tuki

Tämä ohjelma tukee taiteilijaresidenssejä Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Residenssit vastaanottavat ammattilaistaiteilijoita ja kulttuurialan toimijoita muista Pohjoismaista tai Baltian maista.

Haku­ajat:
11.01.2021 – 11.02.2021 15:59

Lue lisää Residenssikeskusten tuki | Pohjoismainen kulttuuripiste (nordiskkulturkontakt.org)