Uusi tuki residenssitoimijoille

Aiemmin suoraan taiteilijoita tukenut EU:n liikkuvuustukiohjelma i-Portunus on aloittanut nyt uuden i-Portunus Houses -haun, jossa tukea voivat hakea myös vastaanottavat tahot. Tukea voivat hakea esimerkiksi residenssikeskukset, mutta myös yksittäinen taiteilija tai muu alan ammattilainen voi hakea rahoitusta kutsuakseen yhteisen taiteellisen projektin tiimin jäseniä Suomeen.

Vuonna 2021 hakukierroksia on kaksi, ensimmäinen päättyy kesäkuussa, toinen lokakuussa. Kyseessä on pilottihaku, jonka pohjalta valmistellaan pysyvämpää, vuonna 2022 käynnistyvää liikkuvuustukea.

Infotilaisuus rahoituksen hakemisesta kiinnostuneille toimijoille järjestetään keskiviikkona 26.5. klo 14–15. Lisäksi I-Portunus Houses järjestää kesäkuussa neljä Market Square Events -tilaisuutta, joiden tarkoitus on tuoda taiteilijat ja vastaanottavat paikallistoimijat yhteen.

Lisätietoja hausta ja tilaisuuksiin ilmoittautumisesta Opetushallituksen (Luova Eurooppa -yhteyspiste) sivuilta https://www.oph.fi/fi/uutiset/2021/i-portunus-laajentui-tukemaan-vastaanottavia-tahoja