Tohmajärven taiteilijaresidenssin avoin haku eri alojen taiteilijoille kesäkaudelle 2021

Tervetuloa Tohmajärvelle!

Tohmajärven kulttuuritoimi hakee kahta taiteilijaa työskentelemään kunnan taiteilijaresidenssiin kesäkaudelle 2021.  Tarvitsetko esimerkiksi rauhallista harjoittelu- ja sävellystilaa, kylpyä suomen kielen kehdossa Maiju Lassilan jalanjäljillä tai työtiloja teostesi valmistamiseen?

Avoinna on yksi paikka kesäkuulle (1.-30.6.) ja toinen heinäkuulle 2021 (1.-31.7.). Vaihtoehtoisesti voit hakea myös koko kesäkaudelle 1.6.-31.7.2020. Samaan aikaan residenssissä työskentelee myös toinen taiteilija. Koronaepidemian aiheuttamien muutosten vuoksi osa kesän 2020 työskentelyajoista siirtyi kesälle 2021.

 

Asuminen residenssissä

Residenssi on vanha Kemien kansakoulu, joka on talvisin Keski-Karjalan musiikkiopiston käytössä. Se sijaitsee Tohmajärven keskustassa osoitteessa Kirkkotie 16, 82600 Tohmajärvi. Talon takaa löytyvät pururadat ja luonto- sekä patikointi- ja pyöräilypolut, ja yhdessä viereisen museoalueen kanssa talo muodostaa laajan puutarhamaisen piha-alueen.

Kahdelle taiteilijalle on varattu oma makuuhuone eri puolilla taloa sekä jaettu kylpyhuone, ja yhteisessä käytössä on myös keittiö. Tilat on äänieristetty. Talo on kesäkaudella varattu taiteilijoiden käyttöön.

Musiikkiopiston tilat sopivat pienimuotoiseen/siistiin työskentelyyn, ja käytössä ovat myös koulukeskuksen pajatilat ja välineet mm. puun ja metallin työstämiseen sekä isompien teosten tekemiseen. Myös keramiikan polttouuni on käytössä.

Halutessaan voi myös tehdä matkoja Venäjän puolelle, mikäli matkustustilanne sen sallii. Tohmajärveltä saa viisumin kätevästi, ja Niiralan raja-asema on myös Tohmajärvellä.

Asuminen residenssissä on taiteilijalle maksutonta. Vastineeksi residenssiajasta voit jättää jonkinlaisen jäljen Tohmajärvelle: järjestää esimerkiksi työpajan, taiteilijatapaamisen tai -esittelyn, esiintymisen tai lahjoittaa vaikkapa teoksen.

 

Hakuohjeet

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 30.11.2020 mennessä sähköpostilla osoitteeseen tohmajarvenresidenssi@gmail.com tai postitse osoitteeseen Tohmajärven kunta, Taiteilijaresidenssi, Järnefeltintie 1, 82600 Tohmajärvi. Mikäli haet taiteilijaryhmänä / pariskuntana / työparina, mainitse hakemuksessasi, haetteko kahta vai yhtä paikkaa, ja onnistuuko yhden varasijan ottaminen vastaan.

 

Hakuperustelut ja päätökset

Residenssiin valitaan työskentelemään 2 taiteilijaa. Haemme myös taiteilijoita varasijoille, mikäli muutoksia tulee. Koronaepidemian vuoksi osa kesän 2020 taiteilijoista siirsi työskentelyaikansa vuodella eteenpäin. Yhteensä talossa työskentelee kesän aikana 4 taiteilijaa. Ideana on, että samaan aikaan työskentelee 2 eri alan taiteilijaa. Kesän 2021 valinnoista ilmoitetaan viimeistään tammikuun alussa.

 

Tietoa residenssistä

Lisätietoja antaa residenssin hoitaja Kaisa Jussila puhelimitse numerossa 040 771 0729 tai sähköpostilla osoitteessa tohmajarvenresidenssi@gmail.com.

 

Lisätietoa Tohmajärvestä

www.tohmajarvi.fi

www.tohmajarviseura.fi

www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Tohmajarvi