Hakoniemen Residenssi painottaa kiinnostusta luonnonympäristöön ja kestävästi toteutettaviin työsuunnitelmiin

Rääkkylän Oravisalossa sijaitseva 1920-luvun vanha maatila on saanut uuden elämän luovan toiminnan keskuksena. Hakoniemi Residenssin tukiyhdistys ry ylläpitää Hakoniemi Luovan tilan yhteydessä residenssitoimintaa. Avajaisia vietettiin heinäkuussa. 

Hakoniemi on Pohjoisen Saimaan sisävesisaaristossa sijaitseva havupuinen niemi Pohjois-Karjalassa. Hakoniemen toiminnan ydin ja inspiraatio on sen sijainti monimuotoisen luonnon ympäröimänä. Se tarjoaa puitteet työskentelyyn ja ajanviettoon, jossa luovuus ja luonto yhdistyvät. Järviluonnon lisäksi Venäjän rajan läheisyys ja alueen historia on vahvasti läsnä.

Hakoniemen Residenssi tarjoaa toimintaympäristön taiteilijoille ja luovien alojen tekijöille; residenssi soveltuu eri alojen taiteilijoille, muusikoille, kirjailijoille, artesaaneille, muotoilijoille ja arkkitehdeille. 82 neliön talossa on kaksi makuuhuonetta sekä yhteistilat. Hyvin varusteltu keittiö, työtila, piano, sisäsauna ja polkupyörät ovat residenssivieraiden vapaassa käytössä. ​​​​​​​Vanhasta navettarakennuksesta löytyy residenssiläisten kesken jaettava 25 neliön lämmitettävä työskentelytila, jossa on kaksi pöytäpaikkaa. Samassa rakennuksessa on myös 50 neliön navettagalleria.

Residenssin vuokraushinnasto löytyy residenssin Internet-sivuilta. Lisämaksusta on saatavilla kangaspuut kolmen kilometrin päässä sijaitsevalla kylätalolla.

Residenssi sijaitsee 15 km Rääkkylän keskustasta, eikä talossa ei ole paikalla asuvaa henkilökuntaa, joten residenssi soveltuu omatoimisille ja itsenäisille residenssivieraille

Hakoniemi Residenssin tukiyhdistys ry:n perustajille on tärkeää elvyttää Rääkkylän kulttuuria, musiikkia, muotoilua ja monimuotoista taidetta. Residenssin kautta taiteilijat pystyvät halutessaan toimimaan yhteistyössä paikallisten monialaisten toimijoiden ja yritysten kanssa.

Haku residenssin on alkanut syyskuussa, residenssiin on jatkuva avoin haku, katso lisää nettisivuilta https://hakoniemi.com/residenssi