Aamukahvitapaamisen teemana saavutettavuus

Aamukahvitapaamiset jatkuvat taas ja FAIRE Finnish Artist Residency Networkin seuraavat tapaamiset pidetään 23.3. ja 27.4., torstaiaamuisin klo 10.00–11.30 (Zoom).

23.3. klo 10.00–11.30 aiheena on Saavutettavuus ja erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden osuus residensseissä.

Aiheesta alustavat:
Maija Karhunen, projektijohtaja, Tilaa taiteilijuuteen – vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus -hanke, Kulttuuria Kaikille -palvelu
Sirpa Taulu, toiminnanjohtaja, Kettuki ry

Maija Karhunen kertoo kokemuksistaan saavutettavien taiteilijaresidenssien järjestämisessä.
Tilaa taiteilijuuteen – vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus – hankkeessa on etsitty kokeilevia ratkaisuja vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden residenssityöskentelyyn. Hankkeessa on mm. toteutettu saavutettavat residenssit Torniossa ja Haaparannalla. Residenssityöskentelyn vuonna 2022 tuottivat yhteistyössä Kulttuuria kaikille -palvelu, Aineen taidemuseo sekä Tornion ja Haaparannan kaupungit.

Sirpa Taulu kertoo Kettuki ry:n kokemuksista residenssiyhteistyöstä, ja erityisesti heidän roolistaan tuen ja asiantuntijuuden jakajana taiteilijalle ja organisaatiolle. Kettuki edustaa erityistä tukea tarvitsevia taiteen tekijöitä Suomessa, ja toimii erityistaidetoiminnan alan edunvalvojana. Mahdollistaakseen residenssin erityistä tukea tarvitseville taiteilijoille Kettuki on tehnyt yhteistyötä Porvoon taidetehtaan residenssin ja Serlachius-residenssin kanssa.

Saavutettavuus-teemasta on mahdollisuus jatkaa keskustelua Kettuki ry:n järjestämässä verkostoseminaarissa Mäntässä 21.–22.4.2023, lue lisää seminaarin ohjelmasta https://kettuki.fi/verkostoseminaarit/

Lisätietoja osallistumisesta aamukahveille: info@ateljeesaatio.fi